Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΤΟΜΥ = «Κόφτης» στην Υγεία

2018-08-02 10:48

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

«Κόφτης» για την πρόσβαση στην Υγεία ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού

Η  απόφαση του υπουργείου Υγείας, να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα με το θεσμό του οικογενειακού γιατρού,  «θα λειτουργεί σαν κόφτης» για την πρόσβαση στις διάφορες εργαστηριακές εξετάσεις, στα νοσοκομεία, στους γιατρούς ειδικοτήτων κ.ο.κ., προκειμένου να διασφαλίζει, και μάλιστα με απειλή ποινής, ότι αυτά που θα στοιχίζει ο ασφαλισμένος δεν θα υπερβαίνουν το όριο των πετσοκομμένων προϋπολογισμών του ασφαλιστικού φορέα.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί νέο χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια και είναι συνέχεια των δυσμενών αλλαγών σε βάρος των ασφαλισμένων, που ήδη προωθούνται στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υποβαθμίζοντας παραπέρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες και οδηγώντας τους ασφαλισμένους να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς, που θα είναι Γενικής Ιατρικής (παθολόγοι και παιδίατροι όχι άλλης ειδικότητας) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη της επίσκεψης.

Επίσης όλοι οι ασφαλισμένοι που θα επισκέπτονται το ιατρείο εκτός του προβλεπόμενου 4ώρου ημερησίως, θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη. 

Οι επισκέψεις δε στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δεν θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως, δηλαδή βαφτίζουν "εξέταση" το χρόνο για τη συνταγογράφηση, που και αυτή έχει καθιερωθεί να είναι επί πληρωμή.

 Ρύθμιση που περισσότερο μοιάζει με χρονοχρέωση παρά για υπηρεσία Υγείας.

Όπως λοιπόν διαφαίνεται οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΤΟΜΥ), θα "καλύπτουν" μόλις το 30% του πληθυσμού, παρέχοντας ουσιαστικά υποβαθμισμένες υπηρεσίες περίθαλψης. 

Από την άποψη αυτή είναι πρόκληση οι εξαγγελίες και η προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού αντιμετωπίζει "κοινωνικές ανισότητες" και πως προωθεί την ισότιμη, καθολική πρόσβαση του λαού σε υπηρεσίες Υγείας.

Για μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η γνωστή επιχείρηση εξαπάτησης, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όμοια με αυτή που παρουσίασε τους νόμους για το σφαγιασμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, ως προστασία των "αδυνάμων".

Αναρωτιόμαστε, πως θα καλύπτονται ιατροφαρμακευτικά οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μετά τις 31/7/2018, που λήγουν οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ;

Από κει και πέρα ο καθένας από μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!!

Με τον αγώνα μας να επιβάλουμε αυτό που δικαιούμαστε.

 Ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό 

και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

 Οι Μονάδες Υγείας.

 Να παρέχονται δωρεάν όλες οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου».

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

Αθήνα 1/8/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Από 1/8/2018 θα ισχύουν οι καινούργιες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς συμπληρώνοντας έτσι τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

     Η συνέχιση με νέους περιορισμούς στις ιατροφαρμακευτικές παροχές όπως προβλέπει το συμπληρωματικό μνημόνιο είναι δεδομένη. Ακόμα οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς θα φέρουν νέα χαράτσια στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους και αυτό επειδή οι ασφαλισμένοι που θα πηγαίνουν στο γιατρό πέραν του προβλεπόμενου 4/ωρου θα επιβαρύνονται οι ίδιοι την δαπάνη όπως γινόταν και με τις ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι δε γιατροί υποχρεούνται να μην δέχονται πάνω από 16 επισκέψεις στην 4ωρη απασχόληση.

     Επιπλέον ανάμεσα στα άλλα όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί γιατροί, Παθολόγοι κ.α.) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξ’ ολοκλήρου την επίσκεψη. Ο καθένας λοιπόν αντιλαμβάνεται και η κυβέρνηση φυσικά τι παραπέρα εμπορευματοποίηση προεξοφλούν αυτές οι ρυθμίσεις….

Αυτή είναι λοιπόν η μεταμνημονιακή εποχή που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση με τους χίλιους μεταρρυθμιστικούς νόμους που την ακολουθούν.

     Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καταγγέλλουν και καταδικάζουν αυτές τις μεθοδεύσεις που αναγκάζουν τους συνταξιούχους, τον φτωχοποιημένο λαό να μην μπορεί να προστατεύσει την υγεία του παρά μόνο αν έχει χρήματα !!

     Η κυβέρνηση όσο κι αν προσπαθεί με την προπαγάνδα της, να ωραιοποιήσει μια κατάσταση τα έργα της την διαψεύδουν. Όπως υποχρεώθηκε κάτω από τον αγώνα των συνταξιούχων να επιστρέψει  με την σύνταξη του Αυγούστου τις παρακρατήσεις, χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια, έτσι και πάλι ο αγώνας μας θα ασκήσει τη πίεση του για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές.   

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις