Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Τέρμα στη κοροϊδία και τις αυταπάτες για συντάξεις

2018-05-18 11:56

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ

Μειώνονται οι συντάξεις το 2019 

διότι «τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν», 

είπε κυβερνητικός αξιωματούχος

Δεδομένη θεωρείται η μείωση των συντάξεων από το 2019 για την κυβέρνηση που δεσμεύεται ενώπιον των κλιμακίων των δανειστών που είναι στην Αθήνα για την εφαρμογή του σχετικού νόμου.

«Τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα μειωθούν από το επόμενο έτος οι συνάξεις όπως έχει προνομοθετήσει η κυβέρνηση.

Κανονικά από το 2020, θα εφαρμοσθεί και η νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου καθώς ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι δανειστές δεν ζητούν να εφαρμοσθεί ένα χρόνο νωρίτερα. Παρόλα αυτά ο κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τις σημερινές συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων δήλωσε ότι «πάμε πολύ καλά» και εκτίμησε ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει επιτευχθεί η τεχνική συμφωνία. Η ίδια πηγή έλεγε ότι την Παρασκευή απομένουν ορισμένα θέματα να συζητηθούν όπως ο ΕΝΦΙΑ αλλά και κάποιες αποκλίσεις στους δημοσιονομικούς στόχους και πως σε το Σάββατο θα συζητηθούν όποια θέματα μείνουν εκκρεμή.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης στο 2% με 2,1% για το 2018 από 2,3% που ήταν η πρόβλεψη η οποία αναφερόταν σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη τον Μάρτη. Τις νέες προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αναμένεται να κατατεθεί τον Ιούνη στη Βουλή και θα περιλαμβάνει και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από το 2018 θα υπάρχει μια μόνιμη μικρή δημοσιονομική υπεραπόδοση που, σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο - το μέγεθος της θα κρίνει «τα περιθώρια μείωσης της φορολογίας» και «των στοχευμένων παρεμβάσεων στις δαπάνες».

Στα ανοιχτά θέματα παραμένουν ο εξωδικαστικός μηχανισμός και ο νόμος Κατσέλη. Κυβέρνηση και δανειστές θέλουν διευκολυνθούν οι τράπεζες έτσι ώστε να ξεφορτωθούν τα «κόκκινα» δάνεια κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι περιπτώσεις «προστασίας» των δανειοληπτών από την ισχύουσα νομοθεσία και τυχόν επέκταση της.