Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Παναττικό - πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο για την Υγεία

2017-11-24 10:10

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ.52 29 442 - ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

 

Αθήνα 24/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Μετά τη μεγάλη Παναττική Συγκέντρωση των Συνταξιούχων και την πορεία τους στο Υπουργείο Υγείας οι επικεφαλείς των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να καταθέσουν Υπόμνημα, αλλά και να αναπτύξουν μέσα από συζήτηση τα αιτήματα των συνταξιούχων πάνω στον τομέα της Δημόσιας Υγείας που λόγω των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων βρίσκεται σε κατάσταση υπολειτουργίας.

          Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις θέσεις και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης υποστηρίζοντας την πολιτική της που είναι προσαρμοσμένη στα μνημόνια που και η ίδια έχει ψηφίσει και τις δεσμεύσεις που έχει συμφωνήσει με αποτέλεσμα ο μεν προϋπολογισμός να μειώνει ακόμα περισσότερο τα κονδύλια προς την υγεία αλλά, όπως δήλωσε ο Υπουργός, το κενό το συμπλήρωσε η παραχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ του συνόλου των εισφορών από εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δηλαδή πάλι ο λαός πληρώνει την κατά τ’ άλλα Δημόσια Υγεία – και Δημόσια υγεία δεν έχουμε.

          Όσο αφορά τις απαραίτητες και αναγκαίες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ο σχεδιασμός της κυβέρνησης παραπέμπεται στις καλένδες της γραφειοκρατίας με αισιόδοξη πρόβλεψη για την πραγματοποίηση τους ακόμα μερικά χρόνια και βλέπουμε…

          Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα της υγείας και την άκρατη εμπορευματοποίηση της από ιδιώτες και κυβέρνηση απαίτησαν την άμεση και σύντομη πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και την πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του Δημόσιου Τομέα Υγείας ώστε να πάψει να υπάρχει η σημερινή κατάσταση που όποιος έχει την δυνατότητα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και όποιος αδυνατεί αλλοίμονο του και έκαναν καθαρό στον κ. Υπουργό ότι αυτές τις πολιτικές αντιπαλεύουν δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών από όπου και αν προέρχονται.

          Τέλος καλούν τους συνταξιούχους στην νέα Πανελλαδική κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη 2017 στο Σύνταγμα στις 5μ.μ. και απαιτούμε :

-        Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των πληρωμένων δώρων μας.

-        Άμεση καταβολή όλων των κύριων, επικουρικών συντάξεων, καθώς και των εφάπαξ και των μερισμάτων που χρονίζουν.

-        Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του νόμου 4387/16.

-        Ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.

-        Κατάργηση των παρακρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

-        Κατάργηση όλων των αντισυνταξιουχικών- αντεργατικών νόμων και απόδοση σε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί.

-        Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις νέες θανατηφόρες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.  

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος μπορούμε να τους σταματήσουμε και να πάρουμε πίσω ότι μας έχουν αφαιρέσει.

 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις 

Μαζική κινητοποίηση στην Αθήνα για την Υγεία

VIDEO - FOTO στο τέλος του άρθρου 

Μαζική, μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 23 Νοέμβρη στο υπουργείο Υγείας  οι συνταξιούχοι στο πλαίσιο του παναττικού - πανσυνταξιουχικού συλλαλητηρίου για την Υγεία, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ανάλογες κινητοποιήσεις από τους συνταξιούχους έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι από τις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας γίνεται κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον Ανδρέα Ξανθό, θέτοντας το πλαίσιο αιτημάτων τους. Στην κινητοποίηση των συνταξιούχων συμμετείχε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι συνταξιούχοι έφτασαν στο υπουργείο Υγείας με πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μ' αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία».

Στο υπουργείο Υγείας «συναντήθηκε» με την κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, χαιρέτισε τον αγώνα των συνταξιούχων. Κατήγγειλε το «λεπίδι» που βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 στην Υγεία, αλλά και το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις, επικουρικοί γιατροί, επικουρικό προσωπικό, εργολαβικοί και συμβασιούχοι ΟΑΕΔ απειλούνται να βρεθούν αντιμέτωποι με την απόλυση το επόμενο διάστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα κενά των νοσοκομείων. (Δείτε εδώ video).

Αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Αν. Ξανθό. Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε για τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης, αλλά και για το πρόβλημα των χρημάτων που «δεν επαρκούν». «Δεν φτάνουν τα χρήματα γιατί τα χρήματα πάνε αλλού», σχολίασε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους, προσθέτοντας πως τα βάρη που σηκώνουν οι συνταξιούχοι και ο λαός, που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν για τα πάντα, γίνονται χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους. «Δεν θα αποδεχθούμε τη λογική όποιος έχει λεφτά να ζήσει και οι άλλοι να πέσουμε στον Καιάδα για να υπάρξει ανάπτυξη και κέρδος για τις πολυεθνικές», τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 15 Δεκέμβρη, με την οποία οι συνταξιούχοι θα διεκδικήσουν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν στον υπουργό οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις διεκδικούν:

§  Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.

§  Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν, των εξεταστηρίων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ.

§  Λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση.

§  Κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την Υγεία.

§  Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλεία παντού.

§  Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

§  Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

§  Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης τη συμπαράσταση των συνταξιούχων στους πληγέντες από την πλημμύρες μετέφερε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Δήμος Κουμπούρης. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους 21 νεκρούς στη Δυτική Αττική και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή. «Δεν θα τους ξεχάσουμε, συνεχίζοντας τους αγώνες μας», σημείωσε (δείτε εδώ σχετική δήλωση). Σχολιάζοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης που μοιράζει ψίχουλα, ενώ συνεχίζει να ξηλώνει δικαιώματα, σημείωσε: «Δεν δουλέψαμε σε όλη μας τη ζωή για να πάρουμε επιδόματα», ενώ ξεκαθάρισε πως οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει για τις συντάξεις τους με τη δουλειά τους. Υπενθύμισε τέλος το πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν αποφασίσει οι συνταξιούχοι για τις 15 Δεκέμβρη, στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα(Δείτε εδώ απόσπασμα).

Στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας αναφέρθηκε στην κεντρική ομιλία ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων (δείτε εδώ απόσπασμα). Παρουσίασε τα αιτήματα της κινητοποίησης: Για δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Περίθαλψης, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης. Για άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Για κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Για τη δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. Για την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν. Για την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Για τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.ά.

Τη λεηλασία των συνταξιούχων κατήγγειλε στο χαιρετισμό του ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης. (Δείτε εδώ απόσπασμα).

Πηγή : 902 .gr