Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Να οι επενδυτές που μας τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

2017-10-31 09:58

ΠΡΩΗΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ» (ΕΝΚΛΩ)

Αποκαλύπτεται το άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων

Για κακουργηματική απάτη, κατηγορούμενος ότι πούλησε κατά το παρελθόν περιουσιακό στοιχείο που δεν του ανήκε, συνελήφθη 53χρονος που εμφανιζόταν ως μεγαλοεπενδυτής - εκπρόσωπος του fund «Aiglon SLP» με έδρα το Λουξεμβούργο, το οποίο θα εξαγόραζε και θα επαναλειτουργούσε την πρώην «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» (ΕΝΚΛΩ).

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στα στοιχεία που αποτυπώνουν ανάγλυφα σε τι είδους επιχειρηματικά παιχνίδια πάνε να εμπλέξουν διάφορα επιτελεία του συστήματος (κυβερνητικά στελέχη, στελέχη τοπικής διοίκησης, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός) τους απολυμένους - εργαζόμενους του ομίλου, τους οποίους θέλουν να μετατρέψουν σε «μετόχους» διαφόρων επενδυτικών σχημάτων.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις εξελίξεις, ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), αναφέρει:

«Το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας ομόφωνα κατήγγειλε το άθλιο παζάρι με πολλαπλές στοχεύσεις που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων - ανέργων της "Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας".

Με βάση και αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται περίτρανα ποιοι είναι οι νέοι "εθνικοί ευεργέτες", όπως τους παρουσιάζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι τοπικοί "άρχοντες" και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, προκειμένου να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους με το χιλιοειπωμένο παραμύθι ότι είναι προς όφελός τους αν στοιχηθούν πίσω από το ένα ή το άλλο επενδυτικό σχέδιο ή fund, αν υποτάξουν τις δικές τους ανάγκες στα συμφέροντα των αρπαχτικών που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε.

Επιδίωξή τους είναι να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες για το κλείσιμο των εργοστασίων, να αθωώσουν την πρώην εργοδοσία, να χάσουν οι εργαζόμενοι δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Να αρπάξουν την περιουσία, τα εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ, που χτίστηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών για δεκαετίες ολόκληρες.

Η "δίκαιη" ανάπτυξή τους λεηλατεί την ίδια τη ζωή μας. 

Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουμε, με οργάνωση και συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».