Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Χρηματοδότηση των ΗΠΑ, της (USAID) (σ.σ. είναι παραμάγαζο της CIA), καταγγέλλει η Κούβα

2014-04-04 10:01
ΗΠΑ
Υπονομευτικό δίκτυο κατά της Κούβας ... μέσω κινητής τηλεφωνίας
 
Η αμερικανική διοίκηση χρηματοδότησε μυστικά το κοινωνικό 
δίκτυο ZunZuneo για να υποδαυλίσει τη διαμαρτυρία και να υπονομεύσει 
εκ των έσω, την ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας,
 αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.

ΑΒΑΝΑ.-- Τις συχνές καταγγελίες της Κούβας για τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Επανάστασης από την πλευρά των ΗΠΑ έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησιογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες». Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι με χρηματοδότηση των ΗΠΑ, της «Υπηρεσίας των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID) (σ.σ. είναι παραμάγαζο της CIA), είχε στηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, τύπου «Τουίτερ», με πρόσβαση στην κινητή τηλεφωνία που είχε ως στόχο να προσελκύει νέους και σιγά σιγά να τους εντάσσει στις αντεπαναστατικές ομάδες που χρηματοδοτούνται από τη CIA.

Το «Ασοσιέιτεντ Πρες» σημειώνει ότι έχει στην κατοχή του πάνω από 1.000 σελίδες αρχείων για το λεγόμενο δίκτυο επικοινωνίας «Ζunzuneo» (προέρχεται από το θόρυβο, ζουν-ζουν που κάνει ένα πτηνό της Κούβας), ενώ οι χρήστες που το χρησιμοποιούσαν για να ανταλλάσσουν δωρεάν μηνύματα μεταξύ τους δεν γνώριζαν εξαρχής ότι επρόκειτο για υπηρεσία που συνδεόταν με το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και ότι συνέλεγε προσωπικά δεδομένα που στη συνέχεια θα αξιοποιούσε για πολιτικούς σκοπούς. Η χρηματοδότηση επίσης των αντεπαναστατικών δραστηριοτήτων γινόταν από τράπεζες στην Ισπανία και τα νησιά Καϊμάν, μέσω εταιρειών που εμφανίζονταν ως νόμιμες και το πρόγραμμα «έτρεξε» από το 2009 ως το 2012, φτάνοντας το μέγιστο των 40.000 χρηστών. Στο σημείο αυτό και όταν κινδύνευε να αποκαλυφθεί, η ίδια υπηρεσία διέκοψε το πρόγραμμα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου συνδέεται άμεσα με τον Αμερικανό Αλαν Γκρος, υπάλληλο της USAID, που συνελήφθη το 2009 και κρατείται στις κουβανικές φυλακές για την υπονομευτική του δράση (προωθούσε υλικό, φορητούς υπολογιστές κλπ. σε αντικαθεστωτικούς και δούλευε για την κατασκευή του δικτύου).