Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Σήμερα στο πόδι οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά καλούσαν τον Λαό σε αντίσταση

2014-02-17 11:49

ΓΕΝΙΚΟΣ  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

  

Σε γενικό ξεσηκωμό  για την διάλυση του ΕΟΠΥΥ από την συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ καλούν οι Λαϊκές επιτροπές και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη στις 18.00 στη ν Ομόνοια .

Από τις 07.00 σήμερα στο πόδι οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά καλούσαν τον Λαό σε αντίσταση .                                                   

      Η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου Δραπετσώνας με τα μέλη της και με τους Κατοίκους των περιοχής βρέθηκαν έξω από τα πολύιατρεία ,Αμφιάλης , Ταμπουρίων , Ευγένειας και Δραπετσώνας όπου έγινε και η μεγαλύτερη συγκέντρωση με  παρέμβαση στους Γιατρούς και διοικητικούς Υπαλλήλους να μην δεχτούν το κλείσιμο των Ιατρείων και να συμπορευτούν με το Λαϊκό κίνημα όχι μόνο για να μην χάσουν την δουλειά τους αλλά και για δημόσια καθολική δωρεάν  Υγεία για όλο τον Λαό ,παράλληλα τους καλούσαν να συμπορευτούν με τις ταξικές δύναμης του ΠΑΜΕ  και σαν πρώτο βήμα να συμμετάσχουν την Τρίτη στην συγκέντρωση της Ομόνοιας  .                                                                                                                  

Αργότερα η δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και η στάση των Εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ έδιωξαν τους εκκαθαριστές από την Ευγένεια , Δραπετσώνα , Αμφιάλη και Αγία Σοφία . Σε επαγρύπνηση βρίσκονται δύναμης για να παρέμβουν αν χριστεί το απόγευμα και όλη την νύκτα  .                                                                                                                                  

 Ο Λαός μαζί με τους ταξικούς αγωνιστές δεν υποτάσσονται στις εντολές της Συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ που εκτελούν αποφάσεις της Ε.Ε και του πολυεθνικού κεφαλαίου για να κάνουν την υγεία του Λαού εμπόρευμα .

Κινητοποιήσεις στον ΕΟΠΥΥ σε διάφορες πόλεις της χώρας (VIDEO-ΦΩΤΟ) 

Πηγή : 902.gr

  

Κινητοποιήσεις στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούνται εκτός των περιοχών της Αθήνας(διαβάστε εδώ αναλυτικά) και σε διάφορες πόλεις της χώρας από Λαϊκές Επιτροπές, επιτροπές ανέργων, σωματεία και φορείς ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες. (δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις).

Συγκεκριμένα: 

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο του Νομού προχώρησε σήμερα Δευτέρα σε αγωνιστική κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ ενάντια στο νόμο - έκτρωμα για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη λεγόμενη κινητικότητα 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του Οργανισμού. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης. Παράλληλα το ΕΚ Ν Λάρισας, κατήγγειλε την απροκάλυπτη προσπάθεια μιας ομάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να καπηλευτεί τη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στον ΕΟΠΥΥ, εμφανιζόμενοι με κομματικό πανώ και φυλλάδια στη συγκέντρωση. «Φαίνεται ότι η πρεμούρα τους για να κερδίσουν εντυπώσεις και ψήφους, μπροστά στις εκλογές, τους οδηγεί να καταπατούν κάθε έννοια σεβασμού στην αυτοτέλεια του συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων του, της οποίας υποκριτικά δηλώνουν υπέρμαχοι» σημειώνει το ΕΚ. 

Στην Πάτρα οι Λαϊκές Επιτροπές της πόλης, τα συνδικάτα οικοδόμων και τροφίμων και ποτών, η ΟΓΕ και τοπικοί φορείς προχώρησαν σε συγκέντρωση στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, στον Άγιο Αλέξιο. Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Κώστας Πελετίδης, γιατρός του ΕΟΠΥΥ και υποψήφιος δήμαρχος Πατραίων με το ΚΚΕ. (Δείτε σχετικό βίντεο) Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια, ενώ προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση το απόγευμα, οπότε και έχει προγραμματιστεί να γίνει τελετή μετάβασης των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Στο Βόλο διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του ΙΚΑ πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων Μαγνησίας, συνδικαλιστές σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και εκπρόσωποι των λαϊκών επιτροπών της πόλης, μαζί με τους εργαζόμενους και γιατρούς του πολυϊατρείου, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Στη συγκέντρωση μίλησε η εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΙΚΑ,Κάκκα Πολυτίμη, η οποία στάθηκε στις συνέπειες που θα επιφέρει η κατάργηση του πολυϊατρείου του ΕΟΠΥΥ στους ασθενείς και εξέφρασε την αντίδραση των εργαζομένων στη διακοπή για ένα μήνα των υπηρεσιών υγείας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΣυνταξιούχωνΓιώργος Ρούσσας στην ομιλία του κάλεσε σε αγώνα για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, να μην καταργηθεί - συγχωνευθεί καμία μονάδα υγείας, να μην προωθηθεί η διαθεσιμότητα - κινητικότητα, να γίνουν μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, και να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.

Στο Αγρίνιο μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν στα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, από Λαϊκές Επιτροπές, εργαζόμενους και φορείς που απαντούν αγωνιστικά στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η μετάβαση των υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, υπάρχουν 34 γιατροί, 15 διοικητικοί και 35 υγειονομικοί υπάλληλοι που καλούνται σήμερα να κάνουν οι ίδιοι την καταγραφή και να παραδώσουν τα κλειδιά. Το Εργατικό Κέντρο της πόλης κάλεσε τα μέλη του, τα σωματεία, τους εργαζόμενους της περιοχής να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μαζικοποίηση της σημερινής ταξικής κινητοποίησης. «Η ανάλγητη κυβέρνηση προχωρά σε μια ακόμη αντιλαϊκή απόφαση, υπηρετώντας τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας και αδιαφορώντας για τους ασφαλισμένους», αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Στη Λαμία, τα Σωματεία των Συνταξιούχων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Οι συνταξιούχοι δήλωσαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που -ορισμένοι μετά από 29 χρόνια δουλειάς- βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της κινητικότητας, της διαθεσιμότητας, της απόλυσης. Διατράνωσαν την αντίθεσή τους με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή του σε μεσίτη ανάμεσα στα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους επιχειρηματίες της Υγείας. Απαίτησαν δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Ξεκαθάρισαν ότι, με κάθε τρόπο, θα συνεχίσουν να παλεύουν για σύγχρονες, ποιοτικές, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εθελοντικά δε θα πέσουν στο σύγχρονο Καιάδα που τούς ανοίγει η Ε.Ε. και τα κόμματά της για να σώσουν το σύστημα από την κρίση!». 

Στην Άρτα με τη μαζική συμμετοχή δυνάμεων του ΠΑΜΕ και εργαζόμενων στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα απο τις 9 το πρωί η κινητοποίηση για το κλείσιμο των ιατρείων. Με σύνθημα «Έξω από την υγεία - πρόνοια οι επιχειρηματικές δράσεις» διεκδίκησαν το δικαίωμα του λαού σε δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια.

Στα Τρίκαλα κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή της πόλης. 

Επίσης

Στη Δράμα, στις 10 π.μ. στα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, από το πρωί, στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ στον Εσταυρωμένο. Ανάλογη κινητοποίηση γίνεται από το πρωί και στα Χανιά. 

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 το πρωί στο ΙΚΑ Τούμπας και στο ΙΚΑ Εύοσμου.

Στη Λέσβο, από τις 8.30 το πρωί στο Κέντρο Υγείας του ΕΟΠΥΥ, στην Επάνω Σκάλα.

Στη Νάουσα, στις 11.00 το πρωί έξω από το ΙΚΑ.

Στην Ορεστιάδα, στις  10. 30 το πρωί, μπροστά στο ΙΚΑ.

Στην Πτολεμαΐδα, από τις 9:00 το πρωί στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και στις 7 το απόγευμα, κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία.

Στη Σάμο, από τις 7 το πρωί στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Βαθύ.

Στη Ξάνθη, στις 7 το πρωί, στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.