Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΜΑΝΩΛΑΔΑ - Η δικαιοσύνη είναι τυφλή ?

2014-08-10 14:06
 
Η κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου
 

Στις 30 Ιούλη, παρά την πρόταση της εισαγγελέα, που είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Πάτρα κήρυξε αθώο τον έμπορο φράουλας Νίκο Βαγγελάτο και τον έναν από τους επιστάτες του, τον Κώστα Χαλούλο. Αλλοι δύο επιστάτες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς τους επιβλήθηκαν ποινές εξαγοράσιμες και με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ολοι τους εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος μεταναστών, τον Απρίλη του 2013, όταν περίπου 200 εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια της φράουλας στη Μανωλάδα, γύρω στις 6 το απόγευμα, πήγαν στα γραφεία της εταιρείας που τους απασχολούσε για να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Εκεί, επιστάτες - μπράβοι των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τραυματίζοντας πάνω από 35 από αυτούς. Οι 11 μάλιστα χτυπήθηκαν σοβαρά.

Οσοι δεν τραυματίστηκαν, άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να σωθούν από τις σφαίρες και τα σκάγια, που βρήκαν τους συναδέλφους τους στο κεφάλι, στα μάτια, στο λαιμό, στο στήθος, σε πολλά ζωτικά όργανα. Περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο για να πάνε τους τραυματίες στο Κέντρο Υγείας και τα νοσοκομεία.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες εργάτες γης που διαμαρτυρήθηκαν για τα δεδουλευμένα, δεν έχουν ξαναβρεί δουλειά στα φραουλοχώραφα καθώς οι ιδιοκτήτες της γης συνασπίστηκαν ενάντια στον κοινό εχθρό, τους εργάτες που ζητούσαν να πληρώνονται για τη δουλειά τους.

Πηγή : https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/8/2014&id=15365&pageNo=10&direction=1