Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κλιμακώνει τη δράση του για την υπεράσπιση Συντάξεων και Ταμείων

2013-05-08 21:48

 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κλιμακώνει τη δράση του για την υπεράσπιση Συντάξεων και Ταμείων
  • Συνάντηση με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους στα Ταμεία θα έχει στις 13 Μάη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπας
  • Συστηματική και διαρκής η παρέμβαση του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό

 

Το Νοέμβρη του 2007 το ΚΚΕ δημοσιοποίησε τις Θέσεις του για την Κοινωνική Ασφάλιση
Με τους εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία θα συναντηθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 13 του Μάη. Η συνάντηση αυτή είναι μέρος της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων συνταξιούχων και των οικογενειών τους και παράλληλα για την υπεράσπιση των συντάξεων και των ασφαλιστικών ταμείων από νέα πλήγματα, για την ανάσχεση της νέας επίθεσης που ετοιμάζεται. Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια των παρεμβάσεων που έχει κάνει το ΚΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια με αιχμή το Ασφαλιστικό, το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα στην καθημερινότητα των εργαζομένων, των αυταπασχολούμενων, των αγροτών και του συνόλου των συνταξιούχων.

 

Στη συνέχεια αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες από τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Τον Απρίλη του 2005 και ενώ η κυβέρνηση καλεί σε «διάλογο» για το Ασφαλιστικό, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα αντεργατικό - αντιλαϊκό χτύπημα, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προχωρά σε δημόσια παρέμβαση. Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι είναι σαθρά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης με τα οποία δικαιολογεί τη νέα επίθεση και καλεί τους εργαζόμενους να μη συναινέσουν, να οργανώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους.

Το Μάρτη του 2006 το ΚΚΕ παραθέτει συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό αναδεικνύοντας την ανάγκη ενιαίου μετώπου πάλης, μακριά από αυταπάτες και «διαλόγους», μακριά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Τον Αύγουστο του 2006 δημοσιεύεται στο «Ρ» άρθρο του Εργατικού - Συνδικαλιστικού της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε αυτό αναδεικνύεται ότι οι ανατροπές στα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των αναδιαρθρώσεων του καπιταλισμού, για να υπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Αναφέρονται οι συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι στόχοι που εξυπηρετούνται με τη συνέχιση της επίθεσης. Παράλληλα, απαντώνται ένα προς ένα τα ιδεολογήματα που χρησιμοποιούν τα κόμματα του κεφαλαίου προκειμένου να αμβλύνουν τις αντιδράσεις στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς.

Προτάσεις νόμου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων

 

Από κινητοποίηση που οργάνωσε το Κόμμα στην Αθήνα το 2008 για το Ασφαλιστικό

Eurokinissi

Το Μάη του 2007 το ΚΚΕ καταθέτει πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μέσω αυτής αναδεικνύει την τεράστια και διαρκή λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

 

Τον Ιούνη του 2007 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί σε όλο το βάθος η υπόθεση διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το Σεπτέμβρη του 2007, στη διακαναλική συνέντευξη για τις βουλευτικές εκλογές, το ΚΚΕ προβάλλει ως κεντρικό ζήτημα την Κοινωνική Ασφάλιση σημειώνοντας ότι αντανακλά το συνολικό πρόβλημα της χώρας και πρέπει να αποτελέσει βασικό κριτήριο ψήφου.

Τον Οκτώβρη του 2007 καταθέτει Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό και το Νοέμβρη του 2007δημοσιοποιεί τις Θέσεις του για την Κοινωνική Ασφάλιση. Στο προοίμιο των Θέσεων επισημαίνεται ότι είναι ένα ζήτημα που, μαζί με το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, συνιστά αποφασιστικό παράγοντα για την καθημερινή ζωή, το βιοτικό επίπεδο, το άμεσο μέλλον.

Το Δεκέμβρη του 2007 επανέρχεται με Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προς τον υπουργό Απασχόλησης.

Το Φλεβάρη του 2008 δημοσιοποιεί τις Θέσεις για τα ΒΑΕ, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Τονίζει πως «...οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν μπορούν να αποδεχτούν την κατάργηση του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), αλλά έχουν υποχρέωση να απαιτήσουν τη διεύρυνσή τους, εκεί που χρειάζεται...».

Τον Οκτώβρη του 2008 επανακαταθέτει την πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των αποθεματικών των Ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Η κατάθεσή της αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού γίνεται σε μια περίοδο που εξελίσσεται η οικονομική κρίση και διακρίνονται πολύ καθαρά οι συνέπειες από το διαχρονικό τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προς όφελος του κεφαλαίου.

Το Μάη του 2009 καταθέτει Επερώτηση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα δικαιώματα στη δωρεάν πρόληψη και προστασία της Υγείας. Τον ίδιο μήνα, μπροστά στις ευρωεκλογές, σε συνέντευξη Τύπου, τονίζει ότι η στάση κάθε κόμματος απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα και τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, αποτελεί σημαντικό κριτήριο ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Το Δεκέμβρη του 2009 καταθέτει για τρίτη φορά την πρόταση νόμου.

Κάλεσμα σε αγωνιστική δράση

Το Φλεβάρη του 2010, το ΠΓ σε ανακοίνωσή του αναγγέλλει ότι ξεκινά μεγάλη εκστρατεία για την Κοινωνική Ασφάλιση και την αντιμετώπιση της αντιλαϊκής θύελλας.

Τον Απρίλη του 2010 το ΠΓ με άλλη ανακοίνωσή του καλεί σε παλλαϊκό συναγερμό για το Ασφαλιστικό, το εισόδημα των εργαζομένων, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Τον Ιούνη του 2011 το ΚΚΕ δημοσιοποιεί επικαιροποιημένες τις Θέσεις του για τα ΒΑΕ.

Το Μάρτη του 2012 καταθέτει Ερώτηση στη Βουλή για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας παρέμβαση της κυβέρνησης για να καλυφθεί στο 100% το «κούρεμα» που θα υποστούν τα αποθεματικά τους μέσω της υλοποίησης του γνωστού «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Τον Αύγουστο του 2012 η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καταγγέλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας και Εκπαίδευσης στην Ελλάδα λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν η ΕΕ και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως επίσης και την υποχρεωτική ένταξη των ομολόγων που είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δημόσια νοσοκομεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη διαδικασία του «κουρέματος» τμήματος του δημόσιου χρέους, με το PSI.