Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Αναστολή κάθε διαδικασίας αναγκαστικής κατάσχεσης από τραπεζικούς λογαριασμούς

2013-07-03 12:42

«Πάγωμα» της κατάσχεσης τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου

Την αναστολή κάθε διαδικασίας αναγκαστικής κατάσχεσης χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, κινητής ή ακίνητης περιουσίας εργατικών λαϊκών οικογενειών, που είχε βάλει σε εφαρμογή η δημοτική αρχή του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, αποφάσισε ομόφωνα προχτές το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου. Η απόφαση πάρθηκε μετά τις αντιδράσεις και την κατακραυγή που προκάλεσε η αποκάλυψη του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» το περασμένο Σάββατο 29 Ιούνη, για τη δέσμευση των καταθέσεων 88χρονου συνταξιούχου ανάπηρου πολέμου, κάτοικου Βάρης, με σοβαρά προβλήματα υγείας (αφαίρεση νεφρού, καρδιοπαθής), από την Εμπορική Τράπεζα μετά από αναγκαστική κατάσχεση που επέβαλε ο συγκεκριμένος Δήμος για χρέη τελών αποχέτευσης από το 2009.

Την απαίτηση να παγώσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής κατάσχεσης έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση». Οπως προέκυψε από τη συζήτηση, η περίπτωση του 88χρονου συνταξιούχου δεν είναι η μοναδική. Ηδη, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη κλήσεων από τη Δημοτική Αστυνομία. Μάλιστα, δύο από αυτές τις περιπτώσεις αφορούν πρόσφατα απολυμένους εργαζόμενους στην περιοχή της Βουλιαγμένης από τον κλάδο Επισιτισμού - Τουρισμού που είχαν δεχτεί κλήσεις για τροχαία παράβαση και μετά από 6 χρόνια δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί που είχαν μέσα 400 - 500 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι στον 88χρονο συνταξιούχο έφτασε ένα έγγραφο από την τράπεζα με ημερομηνία 16 Απρίλη 2013, το οποίο τον ενημέρωσε ότι «επεβλήθη σε βάρος σας εις χείρας της Τραπέζης μας ως τρίτης, κατάσχεση από το ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ μέχρι του ποσού των 16.154,21 ευρώ». Στις 4 Απρίλη 2013 η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης είχε στείλει στην Εμπορική Τράπεζα έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε ότι: «ΚΑΤΑΣΧΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στα χέρια σας ως τρίτου όσα οφείλετε ή μέλλετε να οφείλετε του πιο πάνω οφειλέτη και μέχρι του ποσού όπως αυτό αναφέρεται ανωτέρω για τον καθένα και συνολικά σε ευρώ 16.154,21 ευρώ και σας προσκαλώ όπως εντός οκτώ ημερών από την επίδοση του παρόντος ή εντός δέκα ημερών αν πρόκειται για πιστωτικό ίδρυμα από την υποβολή της δήλωσης αυτού, για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δήμου, καταθέσετε τα κατασχεμένα χρήματα στο Δήμο ή καταθέσετε τις κινητές αξίες ή ξένα νομίσματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων...».