Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

2014-03-14 11:49
ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Εισηγείται άρση ασυλίας χρυσαυγιτών βουλευτών
 

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελ. Ζαρούλια και Ν. Κούζηλου αποφάσισε χτες να προτείνει στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας. Υπέρ της άρσης τάχθηκαν 8 μέλη της Επιτροπής, ένα τάχθηκε κατά, ο βουλευτής της ΧΑ Η. Παναγιώταρος. Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ψήφισε «παρών» για τον Μ. Αρβανίτη, ενώ όταν έγινε η ψηφοφορία για τους άλλους τρεις είχε αποχωρήσει καθώς έπρεπε να προεδρεύσει στην Ολομέλεια. Οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορούνται για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κ.ά.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα συνεχιστεί στις 10.30 το πρωί της ερχόμενης Τρίτης για τους υπόλοιπους 6 βουλευτές της ΧΑ. Την Τρίτη στις 3.30 το μεσημέρι η Επιτροπή θα μεταβεί στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς έχουν ασκηθεί νέες διώξεις σε βάρος των προφυλακισμένων χρυσαυγιτών βουλευτών, οπότε πρέπει να βγει νέα απόφαση για άρση ασυλίας και σύμφωνα με τον κανονισμό θα πρέπει να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας, ανέφερε για τη ΧΑ ότι«θεωρούμε ότι είναι μια οργάνωση η οποία ασπάζεται και προβάλλει τον εθνικοσοσιαλισμό και τον Χίτλερ. Συνεπώς είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπράξει στελέχη της ΧΑ εναντίον νέων ανθρώπων, μεταναστών και άλλων εργαζομένων, οι δολοφονίες ανθρώπων από στελέχη της ΧΑ, απορρέουν από το ναζιστικό χαρακτήρα, από τη ναζιστική ιδεολογία αυτού του κόμματος, της ΧΑ. Υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Με βάση όλα τα παραπάνω είμαστε υπέρ της άρσης της ασυλίας τους».

Ο Σπ. Χαλβατζής κατήγγειλε επίσης ως προβοκάτσια τους ισχυρισμούς του Μ. Αρβανίτη ότι ο Ρουπακιάς ήταν μέλος του ΠΑΜΕ στα Πετράλωνα, αφού εκτός των άλλων... κατά τη χρονική περίοδο στην οποία αναφέρεται ο Μ. Αρβανίτης το ΠΑΜΕ δεν είχε καν ιδρυθεί.