Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης !

2017-03-22 09:27

Η μαστούρα ως ψυχαγωγία !

      ΠΟΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ?

Μπροστά στο 1ο Συνέδριό της, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται «θέσεις για τα δικαιώματα της νέας γενιάς». 

Ανάμεσα σε αυτά που τοποθετεί σε περίοπτη θέση, είναι και η νομιμοποίηση της κάνναβης, αν κρίνουμε από αυτά που λέει ο Κώστας Τσούκαλης, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόσφατη συνέντευξή του: 

«Η χρήση κάνναβης για βιομηχανικούς σκοπούς πρέπει αυτονόητα να επιτρέπεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. 

Το ίδιο και για ιατρικούς λόγους εξάλλου (...) 

Οσο για την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης, πρέπει να καταστεί σαφές, η απαγόρευση και οι αυστηρές ποινές δεν έχουν συμβάλει ποτέ και πουθενά για την αντιμετώπιση του προβλήματος». 

Με άλλα λόγια, στα «δικαιώματα» της νέας γενιάς η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσει και την πλήρη νομιμοποίηση της μαστούρας.

 Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αποδίδει και ψυχαγωγικό (!) ρόλο στην κάνναβη, ενθαρρύνοντας σχεδόν τους νέους να δοκιμάσουν κι αυτόν τον «εναλλακτικό» τρόπο διασκέδασης. 

Κατά τ' άλλα, ο Κ. Τσούκαλης ισχυρίζεται ότι «τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι είμαστε υπέρ της "ναρκω-κουλτούρας"»!

«Ντελίβερι» κάνναβης

«Το κάπνισμα κάνναβης εξελίσσεται σε αγαπημένη συνήθεια στον ελεύθερο χρόνο πολλών Αμερικανών», αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Deutsche Welle», με αφορμή την αποποινικοποίηση της κάνναβης για «ιατρικούς» σκοπούς σχεδόν στις μισές αμερικανικές Πολιτείες, ενώ οκτώ απ' αυτές την έχουν νομιμοποιήσει πλήρως για «ψυχαγωγική» χρήση. 

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου «Gallup» το 2016, ένας στους οκτώ ενήλικες Αμερικανούς δήλωσε ότι καταναλώνει κάνναβη. 

Στην Καλιφόρνια, λειτουργούν «ντελίβερι» προϊόντων κάνναβης. 

Το Ντένβερ έχει γίνει δημοφιλής ναρκω-τουριστικός προορισμός, ενώ ολόκληροι δήμοι κλείνουν τις οικονομικές τους τρύπες επιτρέποντας τη χρήση της. 

Με λίγα λόγια: 

Η υποτιθέμενη «ιατρική» χρήση της κάνναβης, για την οποία έχει ανοίξει ο δρόμος και στην Ελλάδα, με ευρεία συναίνεση των αστικών κομμάτων, είναι ο «δούρειος ίππος» για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. 

Η προσβασιμότητα και η κοινωνική αποδοχή μιας ουσίας αυξάνουν την κατανάλωσή της. 

Στόχος είναι η κερδοφορία οικονομικών λόμπι που κρύβονται πίσω από τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και παράλληλα η επέκταση του κοινωνικού ελέγχου και της φαρμακευτικής καταστολής...