Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Η «κοκορομαχία»του«παλαιού»και«νέου» δικομματισμού

2017-11-06 09:52

Οι καβγάδες στη Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν 

τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

«Οι υψηλοί τόνοι και οι καβγάδες στη Βουλή, ανάμεσα σε Τσίπρα - Μητσοτάκη, μαζί με τα “άπλυτα” που βγαίνουν στη φόρα, δεν μπορούν να κρύψουν ότι και οι δύο συμπλέουν όχι μόνο στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και σ’ ένα νομοθετικό πλαίσιο που αυξάνει τον αυταρχισμό, το φακέλωμα, την εργοδοτική τρομοκρατία, την καταστολή σε βάρος του λαού και των αγώνων του. 

Η απάντηση της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλειοδοσία της στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, με “νόμο και τάξη”.

Απ’ την αντιπαράθεσή τους, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο έλειπαν: το επικείμενο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, η “βία” των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων της λαϊκής περιουσίας, οι εκβιασμοί στους χώρους δουλειάς, η ανενόχλητη δράση ναζιστικών ρατσιστικών συμμοριών, όπως δείχνει και η χθεσινή επίθεση με πέτρες στο σπίτι του Αφγανού μαθητή στη Δάφνη, οι τρομονόμοι με βάση τους οποίους άνθρωποι τυλίγονται σε μια “κόλλα χαρτί”, τους οποίους οι πρώην ψήφισαν και οι νυν διατηρούν».

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Απογειώνουν την «κοκορομαχία» όσο περισσότερο συμφωνούν στα «βασικά»

Μερικές από τις χειρότερες στιγμές του «παλαιού» δικομματισμού αναβίωσαν οι εκπρόσωποι του «νέου» δικομματισμού, καταφεύγοντας σε μια αντιπαράθεση που αποπνέει μπόχα και δυσωδία, κατ’ εικόνα και ομοίωση της σαπίλας του συστήματος που υπηρετούν.

Επιβεβαιώνοντας ότι όσο περισσότερο μοιάζουν τόσο περισσότερο σηκώνουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης επιδόθηκαν από το βήμα της Βουλής σε έναν κύκλο προσωπικών επιθέσεων και αντεγκλήσεων, αρκετά «βολικό» και για τους δύο, αφού τους βοηθάει να συγκαλύπτουν κάτω από το χαλί της σκανδαλολογίας την ταύτισή τους στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου.

Αφορμή για όλο αυτό το σόου αποτέλεσε η Επίκαιρη Ερώτηση της ΝΔ για την εγκληματικότητα. 

Ομολογουμένως η «παράσταση» που ανέβασαν τα είχε όλα -και σίγουρα παρείχε «άρτο και θεάματα» σε ένα λαό που στενάζει από τα μνημόνια που διαδέχονται το ένα το άλλο- «νεκρανάσταση» του αυριανισμού, υποκλοπές, «δωράκια» από πολυεθνικές και «συναγελασμό» με εγκληματίες.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για υιοθέτηση μιας «ακροδεξιάς ρητορικής φόβου» και για «fake news», επισημαίνοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει «εξαιρετικές επιτυχίες» τα τελευταία χρόνια. 

«Έχετε κουραστεί να γράφετε tweets και να συγχαίρετε την ΕΛ.ΑΣ. για τις επιτυχίες της, ενώ κάνετε την ίδια ώρα λόγο για χάος και ανομία», σημείωσε.

 «Είστε δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Xάιντ» ανέφερε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι επιτίθεται σε θεσμούς «και μάλιστα σε θεσμούς που προστατεύουν την ασφάλεια της χώρας». Ο Αλ. Τσίπρας απέδωσε αυτή τη στάση στο γεγονός ότι η ΝΔ «δεν βολεύεται με την πραγματικότητα» ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση, ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, ότι η οικονομία πετυχαίνει για τρίτη χρονιά δημοσιονομική υπεραπόδοση και ότι η χώρα επέστρεψε στις διεθνείς εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για να υποστηρίξει ότι επί των ημερών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. 

«Σήμερα στο κέντρο της Αθήνας όσοι κυκλοφορούμε βλέπουμε τουρίστες και όχι κουκουλοφόρους», πρόσθεσε.

 Μάλιστα, παίρνοντας την «πάσα» από τον πρόεδρο της ΝΔ, που ανέπτυξε ιδιαίτερα αντιδραστικές θέσεις στα ζητήματα της λεγόμενης ασφάλειας, προσπάθησε να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο σημερινός προσανατολισμός των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι επικεντρωμένος στην καταστολή, αλλά στην πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος. 

Όμως στην πραγματικότητα οι εργάτες, οι αγρότες, οι νέοι, ακόμα και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να γεύονται τα ρόπαλα και τα χημικά των ΜΑΤ όποτε κριθεί αναγκαίο. 

Η διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις -που εξηγεί και γιατί επιλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει τη βρώμικη δουλειά του κεφαλαίου- είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει καλύτερες επιδόσεις στο «καρότο», δηλαδή στις πρακτικές ενσωμάτωσης του λαϊκού κινήματος, αλλά «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος».

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι «καλύπτει το στενό του συνεργάτη κ. Αυγενάκη» για τις επαφές που είχε με εγκληματίες. 

«Σε καμία χώρα του κόσμου, ούτε και στην Ελλάδα, η "Simens" δεν κέρδισε εκλογές», συμπλήρωσε, επαναφέροντας τις καταγγελίες για τα «δώρα» προς την οικογένεια Μητσοτάκη από τη γερμανική εταιρεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ του αντέτεινε ότι γύρισε τη χώρα στη χειρότερη περίοδο του αυριανισμού, ότι ψεύδεται συνεχώς και ότι εμφανίστηκε ως «επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που τρέφεται από σκοτεινούς μηχανισμούς που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη συγκεκριμένων ΜΜΕ».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα της ασφάλειας «είναι γενικευμένο», κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτική που «εξέθρεψε τη βία». Ιδιαίτερα έστρεψε τα πυρά του στο «νόμο Παρασκευόπουλου» και στην κατάργηση των φυλακών «Τύπου Γ», αλλά και στη «γενικευμένη ανομία» που επικρατεί στα πανεπιστήμια, προφανώς γιατί αυτό το αφήγημα τον βοηθάει για να ζητάει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Μάλιστα, αφού επανέφερε την αντιδραστική θεωρία της καταδίκης της βίας «απ’ όπου και αν προέρχεται», που δεν αναγνωρίζει στο κίνημα το δικαίωμα της αντίστασης, αναγνώρισε το «δικαίωμα» της κρατικής βίας. 

«Σε μια οργανωμένη κοινωνία, το μονοπώλιο της βίας το έχει το κράτος», είπε σε έναν οίστρο αντιλαϊκότητας που αποκαλύπτει το ακριβές περιεχόμενο της καταδίκης της βίας «απ' όπου και αν προέρχεται». 

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!