Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ανεύθυνο υπεύθυνοι καίνε Αττική και νησιά

2017-08-14 12:17

ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ

Κάλπικη αντιπαράθεση και για τις πυρκαγιές στήνουν κυβέρνηση και ΝΔ

Στο έλεος της φωτιάς είναι δάση, σπίτια και περιουσίες λόγω των ελλείψεων τόσο στην πρόληψη όσο και για καταστολή των πυρκαγιών όπως αποδεικνύουν τα πύρινα μέτωπα που καίνε σε Αττική και σε νησιά του Ιονίου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την συνέχιση της πολιτικής των ελλείψεων και η ΝΔ επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά οφέλη όταν ως κυβέρνηση τα ίδια έκανε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο «Twitter» αναφέρει πως «ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος» και ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες».

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για κυβερνητική ανικανότητα και την προσωποποιεί στον Νίκο Τόσκα αναφέροντας πως «η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας». Επίσης η ΝΔ σχολιάζοντας το «σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα, εν όψει του τριημέρου» που βλέπουν παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολιάζει «αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται» αι προσθέτει «ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα».

Για «φτηνή αντιπολίτευση» κάνει λόγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι «η ΝΔ, και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, συνεχίζουν τη φτηνή αντιπολίτευση τη στιγμή ακριβώς που οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες». Το υπουργείο αναφέρει ακόμα ότι «οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές όπου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4)» πως «τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ζάκυνθο (15 μόνο σε μία ημέρα!), σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Καισαριανή, το Άλσος Βεΐκου, το Κορωπί και στον Κάλαμο» και καλεί «την αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή “πολιτική”».

Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στον Κάλαμο επικοινώνησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και, σύμφωνα με δήλωσή της «εξέφρασα στον Αρχηγό τη στήριξη μου στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση για τον αξιωματικό του Σώματος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ανικανότητα και η αδυναμία της Κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά» και προσθέτει πως «ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται» και «ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει πως «η φωτιά κατακαίει την Ελλάδα και τις περιουσίες των ανθρώπων γιατί δεν υπήρξε σχέδιο πρόληψης και επικρατεί απόλυτο χάος στον συντονισμό». Προσθέτει ότι «το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις δείχνει την παντελή έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού».

Πηγή : 902.gr