Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ,«νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο» της αντιλαϊκής επίθεσης.

2013-06-23 12:02

Σαμαράς - Βενιζέλος: Διαμηνύουν με αποφασιστικότητα τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης

Τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό επεξεργάζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πιθανή είναι, σήμερα ή αύριο, η πραγματοποίηση συνάντησης τουΑντώνη Σαμαρά με τονΕυάγγελο Βενιζέλο.

Την ίδια ώρα στελέχη των δύο κομμάτων συνδιαμορφώνουν το «νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο» της αντιλαϊκής επίθεσης.

Α. Σαμαράς: Συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει με ταχύτητα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, διαμηνύει ο Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο «Βήμα Της Κυριακής».

«Η κυβέρνηση πράγματι δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες αλλά έμεινε όρθια και συνεχίζει με νέα αποφασιστικότητα. Και με πολύ καλύτερη συνεννόηση θέλω να ελπίζω... Πρέπει να μάθουμε να συνεννοούμαστε. Έχουμε όμως επίγνωση του κινδύνου. Δεν θα την πατήσουμε. Θα συνεννοηθούμε εκεί που πρέπει και θα συνεννοηθούμε εγκαίρως», δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος επαινεί τη στάση του Ε. Βενιζέλου, λέγοντας ότι «όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%...» και προσθέτει πως πρέπει να αποκτήσει «σημαντικό ρόλο» στο νέο σχήμα.

Σημειώνει επίσης ότι «και εγώ -όπως και ο κ. Βενιζέλος άλλωστε- θέλαμε και τη ΔΗΜΑΡ μέσα. Όχι στις "παρυφές", όχι "εντός, εκτός και επί τα αυτά"».

Για της στάση του Φ. Κουβέλη αναφέρει ότι «δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω όμως ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ... Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το πρόσωπό του. Ούτε θα με ακούσετε ποτέ να μιλάω απαξιωτικά για τον ίδιο και το κόμμα του».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Α. Σαμαράς δίνει έμφαση στην προώθηση των αντιλαϊκών – φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων και θεωρεί επιζήμιες τις εκλογές.

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του για την ΕΡΤ, τη χαρακτηρίζει εκ νέου κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης. Προσθέτει πως ήταν συνειδητή επιλογή να καταργηθεί η ΕΡΤ και ισχυρίζεται ότι το μαύρο στις οθόνες δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης.

Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό είναι και οι τοποθετήσεις του Ε. Βενιζέλου στο «Βήμα της Κυριακής» και στο «Έθνος».

Σε αυτές, μεταξύ άλλων, υπερασπίζεται τη συγκυβέρνηση και την αντιλαϊκή – φιλομονοπωλιακή πολιτική, αναφέροντας ότι «κάνουμε κάτι εθνικά αναγκαίο. Η εθνική ανάγκη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως ισχυρή, δίκαιη και έντιμη βάση συνεργασίας».

Αποδίδοντας στο ΠΑΣΟΚ το ρόλο του εγγυητή της κυβερνητικής σταθερότητας για την απρόσκοπτη υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων, δηλώνει πως «η δημοκρατική παράταξη είναι και πάλι ο εγγυητής της σταθερότητας».

Στο ίδιο πλαίσιο και ταυτίζοντας το συμφέρον του λαού με αυτό των μονοπωλίων, υποστηρίζει ότι «το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης. Η δημοκρατική παράταξη και στο παρελθόν και τώρα υπάρχει χάριν του λαού και του Έθνους».

Για την αποτελεσματικότητα στο αντιλαϊκό έργο της συγκυβέρνησης απαιτεί «εγγυήσεις σοβαρότητας, ενότητας, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας. Εγγυήσεις προγραμματικές, οργανωτικές, προσωπικές».

Με γνώμονα τις ανάγκες του κεφαλαίου ζητά, επίσης, τη διαμόρφωση ενός «ολοκληρωμένου στις λεπτομέρειές του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ικανού να πείσει και να παρακινήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».