Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας υπερασπιζόμενοι την Κοινωνική Ασφάλιση (ΦΩΤΟ-VIDEO)

2013-06-07 15:13

Συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας

 

 

Μαζική συγκέντρωση των συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Εργασίας υπερασπιζόμενοι την Κοινωνική Ασφάλιση (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, όπου έφτασαν με πορεία από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης πραγματοποίησαν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και γυναίκες απαιτώντας συντάξεις χωρίς περικοπές αλλά με αυξήσεις, Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία-Πρόνοια.

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αρχικά αρνιόταν κάθε συνάντηση μαζί τους ωστόσο οι συνταξιούχοι είχαν δηλώσει αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από το υπουργείο μέχρι να τους δεχθεί. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός εργασίας και ο γραμματέας του υπουργείου. Ο Γιάννης Βρούτσης, εμπαίζοντας ανοιχτά τους συνταξιούχους, ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις την ώρα που ο νόμος Λοβέρδου προβλέπει σύνταξη 360 ευρώ μετά το 2015! και ότι το κράτος θα καλύψει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων. Σε εγρήγορση παραμένουν οι συνταξιούχοι καθώς η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται και γίνεται πιο επιθετική ενώ το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων προδιαγράφεται ζοφερό αφού η ανεργία και η αδήλωση εργασία μεγαλώνουν και την ίδια ώρα μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές, με πολιτική απόφαση.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ -ΠΕΣ-ΝΑΤ – ΟΤΑ και Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων ΟΑΕΕ.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

  • Η κυβέρνηση άμεσα να εγγυηθεί την καταβολή των συντάξεων, χωρίς καμία περικοπή και να δοθούν αυξήσεις.
  • Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση όλων των περικοπών.
  • Κατάργηση των χαρατσιών και κατασχέσεων.
  • Οι συντάξεις κύριες και επικουρικές να εκδίδονται σύντομα σε εύλογο χρονικό διάστημα και να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους τους.
  • Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα ασφαλιστικά Ταμεία, αίτημα καθολικό χωρίς να δίνεται λύση.
  • Να διασφαλιστεί δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμεΑ, ανέργους, εργαζομένους με προσωρινή απασχόληση σε όλη την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δελτία θεραπευτικού τουρισμού, λουτροθεραπείας και κοινωνικού Τουρισμού.

FOTO